همانگونه که میدانید، فرزکاری عبارت است از براده برداریِ سطوح قطعه کار، توسط ابزار چند لبة در حال دوران (به نام تیغه فرز).
در این روش همانند فرآیندی سوراخ کاری با ماشینِ دریل، این ابزار است که حرکت دورانی دارد و قطعه کار با روش مناسب روی میز ماشین، بسته خواهد شد. (معمولاً با استفاده از گیره یا روبنده) لازم به ذکر است: برخلافِ تراشکاری که قطعه کار، حرکتِ دورانی داشت و ابزار ثابت بود، در فرزکاری، قطعه کار ثابت خواهد بود و عمل براده برداری روی قطعه کار توسطِ ابزارِ درحالِ دوران صورت خواهد گرفت.
در ادامه، مجموعه ای از ویدیو هایِ آموزشیِ متناسب با بخش هایِ مختلفِ کتابِ درسیِ تان، به منظورِ مهارت افزاییِ شما دانش آموزان، معرفی شده و لینکِ مشاهدِ آن را برایِ تان به اشتراک گذارده ام. امیدوارم که به کارِتان آید.
فرزکاریِ سطوحِ تخت
سطوح تخت، به سطوح بدون انحنا گفته میشود که در بسیاری از قطعات صنعتی مشاهده میشود. مهارت در فرزکاری این سطوح یکی از اصلی ترین کارهای فرزکاری محسوب میشود.
شما عزیزان، میتوانید، نسخۀ PDF از "واحدِ یادگیریِ فرزکاریِ سطوحِ تخت" (پودمانِ 1 امِ کتابِ "تولیدِ قطعات به روشِ فرزکاری") را از اینجا دریافت و مطالعه کنید.
ویدیوهایِ مهارت افزایی
1- آشنایی با ماشینِ فرزِ FP4M (هنرستانِ موفقیان)
1- آشنایی با ماشینِ فرزِ FP4M و کلیاتِ فرزکاری (علیرضا سوادکوهی)
2- آشنایی با دستگاهِ FP4M (سازمانِ پزوهش و برنامه ریزیِ آموزشی)
3-