در هر کدام از قسمت هایِ "معرفی کتاب"، به یک کتاب، در زمینۀ تخصصیِ ماشینکاری و ماشین هایِ ابزار، اشاره خواهیم کرد و در صورتِ امکان، کتاب را برایِ دانلود، قرار خواهیم داد که اگر مایل بودید، آنرا مطالعه نموده و امیدوارم به کارِتان آید.

در این قسمت، به سراغِ کتابِ "تراشکاری" میرویم. این کتابِ شاملِ 2 جلد است. جلدِ 1 ام آن بر مبنایِ استانداردِ "تراشکارِ درجه 1" از سازمانِ "فنی و حرفه ای" و جلدِ 2 امِ آن بر مبنایِ استانداردِ "تراشکارِ درجه 2" از سازمانی فنی و حرفه ای، تألیف و تدوین شده و مؤلفِ کتاب نیز، مهندس "حسن امینی" می باشد. لازم به ذکر است که این کتاب، در مدارسِ کاردانش و موسساتِ فنی و حرفه ای، به عنوانِ استانداردِ "تراشکارِ درجه 1 و 2"، منبعِ اصلیِ آموزش و تدریس سازمان هاست.

معرفیِ جلدِ 1 ام از کتابِ تراشکاری

مقدمۀ این کتاب و فهرستِ مطالبِ آنرا میتوانید از اینجا دریافت کنید.

فصلِ 1 از کتاب را میتوانید اینجا دریافت کنید.

آنچه در فصلِ 1 کتاب، آمده است:
مفاهیمِ اولیه در رابطه با دستگاهِ تراشِ TN50Br که برایِ دانش آموزانِ 10 ام و حتی 11 ام نیز، میتواند یادآوری خوبی باشد و در عینِ حال، نکاتِ آموزندۀ جدیدی هم در بر داشته باشد.

فصلِ 2 از کتاب را میتوانید از اینجا دریافت کنید.

آنچه در فصلِ 2 کتاب آمده است:
در ابتدایِ این فصل، مفاهیمی بسیار کاربردی در رابطه با اصول و قواعدِ ماشینکاری، آشنایی با جداولِ تعیینِ سرعتِ برش، استاندارهایِ کاربردیِ زوایایِ مختلف در ابزارهایِ ماشینکاری مطرح شده است و در ادامۀ فصل، شروع به کارِ فرآیندِ تراشکاری را خواهیم داشت: از سنگ زنیِ ابزار تا نصب آن رویِ گیره و شروع به فرآیندِ تراشکاری. (که در این فصل به کف تراشــی - مته مرغک زنی - روتراشــی - پله تراشی - پخ زنی و شیارتراشی خارجی پرداخته شده است.)

فصلِ 3 از کتاب را میتوانید از اینجا دریافت کنید.

آنچه در فصلِ 3 کتاب آمده است:
2 تمرینِِ ماشینکاریِ بسیار کاربردی که تمامی نکاتِ مطرح شده در جلدِ 1 را جمع بندی نموده و به صورتِ گام به گام، فرآیندِ ماشینکاریِ هر کدام از تمرین هایِ ذکرشده، برایِ مخاطبِ کتاب، قرارداده شده و به نظرِ من، شیوۀ بیانِ مفاهیم نیز بسیار ساده و قابلِ درک است.